Kontor- og værkstedsfællesskabet Prøvestenen

Periode: Maj 2015 – April 2016

Artikel skrevet den: 12.06.18 af Michael Olivarius

I Maj 2015 overtog jeg nøglerne til en gammel Texaco fabrik på Prøvestenen lige ved siden af Amager Strandpark. Der skulle fjernes nøjagtigt 108 tons jern før vi kunne starte byggeriet af de værksteder der skulle danne rammerne for en drøm jeg længe havde haft, nemlig et sted hvor alting kunne lade sig gøre for alle der var med og for alle der kendte til os.

Nøjagtig 4 uger og 7 spande sved efter jeg havde overtaget nøglerne var det sidste olie spulet væk fra gulve og vægge og det sidste jern var blevet afhentet af lastbilerne fra Stena til en skrot pris der aldrig har været lavere. De første 5 gruppefremvisninger var fuldt booket og vi havde fuldt hus i projektets første kapitel i de grove haller , hvor medlemmerne selv skulle bygge deres værksteder op af kasserede materialer fra et Acoustic Space projekt.

Det hele så egentlig rigtig fint ud hvad angår projektets generelle fremgang, men efter 8 måneders sved og knokleri trådte et par herre ind ad døren fra Center for byggeri. De havde hørt om vores aktivitet og var ikke enige i at vi skulle blive hængende.

Efter at have landet på benene igen, er jeg faktisk rigtig glad for at det kun blev til 12 gode måneder på Prøvestenen. jeg tror at mit liv var blevet afkortet væsentligt hvis jeg havde blevet hængene der ude. Det er bestemt ikke for sjov at øen i daglig tale bliver kaldt for Benzinøen.

Efter Prøvestens kapitlet i mit liv, var jeg tæt på at starte noget lignende op i Kødbyen, faktisk så tæt på at jeg havde fået nøglerne til det sted vi skulle ligge, og var så småt begyndt at vise stedet frem til potentielle samarbejdspartnere, hvorefter vi desværre fik det endelige afslag fra Kødbyen.

Til al held stod der pludseligt nogle helt perfekte lokaler ledige på Christianshavn som der senere skulle blive til duop design lab.

Læs mere om duop design lab her

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending
mo@michaelolivarius.dk
Tlf: 26201183

Log in with your credentials

Forgot your details?